Burse de care pot beneficia elevii

Elevii care urmează cu regularitate cursurile școlare pot beneficia pe lângă alocația de stat și de alte venituri, sub formă de burse. Pentru obținerea acestora, elevii trebuie să depună cereri la secretariatele instituțiilor de învățământ și să nu acumuleze absențe nemotivate.

Elevii de la școlile profesionale beneficiază de o bursă în cuantum de 200 lei lunar, pe perioada studiilor și a stagiilor de practică. Aceștia pot pierde bursa în cazul în care înregistrează absențe sau sunt sancționați pentru abateri disciplinare.

Liceenii beneficiază de programul „Bani de liceu“, care se acordă doar celor care au realizat în ultimele trei luni un venit de maximum 500 lei pe membru de familie.

Alocația pentru susținerea familiei se acordă celor care au venituri de până la 530 de lei pe fiecare membru și au în creștere și îngrijire copii cu vârste sub 18 ani.  Cuantumul alocației diferă in functie de veniturile realizare pe membru de familie. Alocația se poate diminua, suspenda la un anume număr de absențe sau chiar pierde în cazul în care elevul acumulează peste 20 de absențe.

Elevii mai pot beneficia însă de burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse sociale care se alocă din bugetul de stat. Cuantumul acestor burse se stabilește de consiliile locale.

Aceste burse se acordă din al doilea semestru al anului școlar în curs.

În Craiova s-au acordat în anul școlar anterior 8.000 de burse.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.