Zilieri verificati de ITM

Sanctiuni contraventionale si avertismente pentru zilieri. Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Dolj au verificat activitatea desfăşurată de către zilieri, în mai multe domenii de activitate, la restaurante, firme de organizare evenimente, alimentatie publica si agricultura.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a desfăşurat, la sfârşitul lunii septembrie, o campanie amplă privind activitatea desfăşurată de către zilieri, în mai multe domenii de activitate, precum şi prevenirea şi combaterea exploatărilor copiilor şi tinerilor. Pentru deficienţele constatate, inspectorii au dispus 27 de măsuri de remediere şi au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 au fost avertismente și o amendă în cuantum de 6.000 de lei.

Acţiunile au făcut parte  dintr-un program naţional, desfăşurat sub coordonarea Inspecţiei Muncii, iar la nivelul judeţului Dolj au fost verificaţi 20 de beneficiari ai muncii cu zilieri, unde au fost depistaţi desfăşurând muncă necalificată, cu un caracter ocazional, 18 persoane. Domeniile în care au fost depistate deficienţe sunt alimentaţia publică, agricultură şi silvicultură.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.