Un an de liceu în S.U.A.

Oportunități pentru elevii de liceu de a studia timp de un an în Statele Unite ale Americii, prin programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) în anul școlar 2019 – 2020.

Liceenii interesați au posibilitatea de a studia într-un liceu american pe parcursul anului școlar 2019 – 2020 prin intermediul Programului FLEX. Acesta  există și în România și oferă tinerilor liceeni ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a urma, timp de un an, cursuri în Statele Unite ale Americii.

Participarea este gratuită, iar bursa acordată este completă.

Obiectivul programului este promovarea înțelegerii reciproce între cetățenii americani și cei ai țărilor din regiune, pentru ca liceenii să învețe cât mai multe lucruri despre Statele Unite și la rândul lor să prezinte americanilor țările din care provin.

Pentru ediția 2019 – 2020, România va beneficia de 35 de burse. În prezent, 35 de liceeni se află la studiu în Statele Unite prin intermediul acestui program.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc anumite condiții, respectiv au cetățenia română, sunt născuți între 15 iulie 2001 și 15 iulie 2004, sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază limba engleză în liceu și îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA.

Programul FLEX este finanțat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și a împlinit 25 de ani de existență.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.