Românii din Balcani

“Românii din Balcani la Centenarul Marii Uniri”, eveniment dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire, organizat la Universitatea din Craiova.

Facultatea de Științe a Universității din Craiova organizează, sâmbătă, de la ora 11.00, în Aula Mihai I al României, Conferinţa „Românii din Balcani la Centenarul Marii Uniri”, eveniment dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire. Principala temă de reflecţie este evoluţia ulterioară a identităţii româneşti în diaspora şi situaţia actuală a comunităţilor româneşti din Balcani.

La secţiunea de comunicări, vor participa Adrian Irinel Cănureci, muzeograf, Muzeul Olteniei Craiova cu lucrarea „Desăvârşirea unităţii naţionale a statului român”, Mihaela Popescu, Universitatea din Craiova cu lucrarea „Despre romanitatea de limbă a românilor din Balcani”, Mihai Ghiţulescu Universitatea din Craiova cu lucrarea „Românii de la sud de Dunăre în perioada interbelică”. La dezbateri vor participa şi reprezentanţii asociaţiilor comunităţilor româneşti din sudul Dunării.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.