Regulament pentru fiecare bloc în parte

Asociațiile de proprietari își vor desfășura activitatea, începând din această lună, după noi reguli. Noul act normativ vine cu o serie de modificări în ceea ce privește statutul și gestiunea locuirii colective a blocurilor de locuințe.

Asociațiile de proprietari din Craiova au fost înștiințate de către administrația locală să-și reglementeze activitatea potrivit noilor modificări legislative, care vor intra în vigoare începând cu 28 septembrie. Fiecare asociație va trebui să-și facă un regulament propriu, care să cuprindă regulile de folosire a proprietății și de comportament pentru fiecare bloc de locuințe aflat în  proprietatea a cel puțin 3 persoane fizice sau juridice. Președintele asociației va trebui să întocmească regulamentul blocului care va fi supus aprobării proprietarilor.

O primă noutate se referă la obligația că administratorul asociației să dețină un certificat de calificare profesională.

O altă noutate privește colectarea banilor într-un cont bancar deschis pe numele asociației, din care se vor efectua plățile către furnizorii de utilități.

Președintele asociației de proprietari are obligația să țină o evidență strictă privind proprietățile, suprafețele și cotele părți indivize în vederea calculului cheltuielilor de întreținere.  Proprietarii la rândul lor vor fi obligați să informeze asociația cu privire la modificările aduse apartamentelor care au determinat schimbări ale suprafețelor construite sau utile.

Începând din această lună, reprezentanții proprietarilor au obligația să afișeze și datele de identificare ale contului bancar al asociației, respectiv numele titularului de cont, bancă la care a fost deschis contul, sucursala băncii și codul IBAN.

O altă noutate se referă la obligația președintelui sau administratorului asociației de a solicita notarea în cartea funciară a debitelor restante mai mult de 3 luni și care depășesc valoarea salariului minim brut, de 1.900 de lei.

De asemenea, asociațiile de proprietari vor trebui să transmită către Primaria Craiova numele și datele de contact ale persoanelor din conducerea asociației.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.