O nouă etapă de dezinsecție.

Începe a doua etapă de dezinsecție pe domeniul public în Craiova. Aceasta se realizează prin pulverizare aeriană și terestră a substanțelor împotriva insectelor dăunătoare.

Salubritate Craiova demarează din această noapte cea de-a doua etapă de dezinsecție, care se desfășoară până pe 12 septembrie. Programul de intervenție poate fi modificat, în funcție de condițiile meteorologice. Operațiunea se realizează pe o suprafață de peste 700 de hectare.

Produsele insecticide folosite în cadrul intervențiilor fac parte din grupa a treia de toxicitate, fiind avizate de Ministerul Sănătății și combat inclusiv țânțarul tigru, purtător al virusului West Nile.

Și proprietarii de terenuri, agenții economici, instituțiile publice și asociațiile de proprietari din municipiul Craiova au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute de aceștia. Neasigurarea condițiilor de igienă a locuințelor individuale și a blocurilor de locuințe de către proprietari sau chiriași, prin operații de curățenie, dezinsecție și deratizare se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 – 2.500 de lei pentru persoane fizice și 1.000 – 2.500 de lei pentru persoane juridice.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.