Formare profesională în Italia

Liceul Charles Laugier implicat în proiecte europene. 40 de elevi au avut şansa de a-şi dezvolta competenţele profesionale şi de a lucra în echipă în cadrul unui proiect de mobilitate școlară . Tinerii au efectuat, timp de 5 săptămâni,  stagiul de pregătire practică la Spitalul Regional “A.Cardelli” din Campobasso, Italia. Scopul proiectului îl constituie furnizarea unei educaţii de calitate în domeniul nursingului care să permită tranzitarea de la şcoală la viaţa activă.

Scopul proiectului Erasmus +  „FORMAREA  PROFESIONALĂ A ASISTENŢILOR MEDICALI ÎN CONTEXT EUROPEAN”, constă în sprijinirea elevilor participanţi în dobândirea de competenţe profesionale şi lingvistice necesare dezvoltării personale, dar şi în vederea angajării pe piaţa europeană a muncii. În acest proiect , 40 de elevi de la școala postliceală sanitară, anul II și III specializarea  “Asistent medical generalist”, au  efectuat un stagiu de 5 săptămâni în Spitalul Regional “A.Cardelli” din Campobasso, Italia.

Elevii au învățat noi metode și  tehnici de îngrijire,  să folosească aparatură medicală de specialitate modernă, să-şi verifice cunoştintele învăţate şi totodată să le folosească, crescându-le respectul de sine şi încrederea în forţele proprii și în viitorul lor profesional.

Experiența europeană dobândită în proiect va fi certificată de documentul de mobilitate Europass .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.