Colegiul ”Frații Buzești”, locul 3

Colegiul Național ”Frații Buzești” se numără printre unitățile de învățământ cu cele mai mari medii la admitere. Acesta se situează pe locul trei la nivel național cu specializarea Științele Naturii.

 

Absolvenții de gimnaziu au aflat ieri liceul la care au fost admiși, în urma repartizării computerizate. În urma acestei distribuiri, Colegiul Național ”Frații Buzești”, a obținut locul al treilea la nivel național cu specializarea Științele Naturii, la care ultima medie de admitere a fost de 9,85.

La nivel național, locul întâi a fost obținut, ca și anul trecut, de Colegiul ”Sfântul Sava” din București. Pe locul al doilea s-a clasat Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Și la alte specializări cum ar fi matematică-informatică bilingv engleză, matematica-informatică, matematică-informatică bilingv franceză și matematică-informatică bilingv germană, Colegiul ”Frații Buzești” se află în top 50 la nivel național, cea mai mică medie de admitere la ultimele două specializări fiind de 9,55.

La nivel județean, după Colegiul ”Frații Buzești”, pe locurile următoare se clasează Colegiul Național ”Carol I”, unde cea mai mică medie de admitere la Științele Naturii a fost de 9,12 și Colegiul Național ”Elena Cuza”, cu specializarea filozofie bilingv-engleză, la care ultima medie a fost de 9,12.

La 44 de specializări au fost obținute medii de admitere sub 5. Între unitățile de învățământ la care mediile de admitere au fost nesatisfăcătoare se numără Liceul Amărăștii de Jos și Liceul ”Mihai Viteazu” din Băilești.

Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, la repartizarea computerizată au participat 3.433 de elevi.  În urma opțiunilor făcute, opt nu au fost repartizați. La nivelul județului Dolj au rămas multe locuri libere și pentru etapa următoare. Sunt 29 de specializări la care nu au fost ocupate toate locurile, acestea fiind atât la profilul tehnic, servicii, cât și la real sau uman.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.