Aproape 2000 de contestații la BAC

Rezultatele inițiale la examenul de bacalaureat din acest an au fost contestate de mare parte dintre absolvenții de liceu din Dolj. Cele mai multe contestații au fost formulate la limba și literatura română.

 

Absolvenții de liceu din Dolj nemulțumiți de rezultatele obținute la examenul național de bacalaureat au formulat 1900 de contestații. Dintre acestea, aproape jumătate sunt la limba și literatura română. În Dolj, 2.470 de candidați au promovat sesiunea.

1983 dintre absolvenți s-au declarat nemulțumiți de note și au cerut recorectarea lucrărilor. 968 dintre aceștia au solicitat revaluarea lucrărilor la limba și literatura română, iar 309 la matematică. S-au formulat cereri de recorectare și la alte materii din aria profilului sau specializării. La geografie sunt 85 de contestații, la logică, 83 și la informatică, 64. În urma reanalizării lucrărilor, se așteaptă ca procentul de promovabilitate să crească.

Rezultatele finale se vor afișa pe 9 iulie.

Unitățile de învățământ care vor înregistra rezultate slabe vor intra în monitorizare pentru următoarea sesiune de bacalaureat.

Înscrierile pentru sesiunea de toamnă se vor face în perioada 10 – 13 iulie.

După această sesiune, fiecare unitate de învățământ va face un raport privind rezultatele obținute. Unitățile cu procente slabe de promovare, cuprinse între 0 și 20% vor intra în monitorizare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.