Proiecte importante câștigate de UCv

Universitatea din Craiova, câștigătoare prin strategia de dezvoltate instituţională 2016-2020. Instituția a reușit să își adjudece toate cele  6 proiecte puse la concurs de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior. Acestea sunt finanțate din Fondul de Dezvoltare Instituțională și sunt în valoare de aproximativ 2 milioane de lei. Proiectele îi vizează direct atât pe studenți, investindu-se în dezvoltarea actului educațional, a relațiilor cu mediul socio-economic, cât și în infrastructura instituției.

 

Proiectele câștigate de Universitatea din Craiova se înscriu în strategia de dezvoltare instituţională 2016-2020 şi vizează două mari direcţii strategice, dezvoltarea relaţiilor cu mediul socio-economic şi dezvoltarea cercetării fundamentale.

Foarte important pentru studenții craioveni este proiectul inițierea și dezvoltarea unui program de Consiliere, Asistență și Formare Antreprenorială în cadrul Societății studențești pentru educație universitară antreprenorială a Universității din Craiova.

Universitatea din Craiova a câștigat un proiect care îi permite testarea  unor soluții de implementare a politicii Universității în domeniul calității educației corelată cu politica națională a educației, cu mecanismele și standardele naționale de asigurare a unui învățământ de calitate în condițiile de concurență impuse de economia de piață.

Și pentru domeniul cercetării a fost câștigat un proiect. Acesta se referă la extinderea activităţilor suport destinate susţinerii cercetării de excelenţă în Universitatea din Craiova.

Un alt proiect vizează serviciile pentru studenții internaționali și personalul didactic internațional, mai exact adaptarea politicilor și activităților instituționale de internaționalizare cu Planul Strategic al Universității din Craiova.

În ceea ce privește infrastructura Universității din Craiova, grație unui proiect de 315.000 de lei, 15.000 de lei fiind cofinanțare UCV, se va moderniza Stațiunea Didactică de Cercetare pentru Pomicultură Vâlcea.

În total, în prezent, Universitatea din Craiova are în derulare 36 de proiecte vizând diferite domenii, exceptându-le pe cele care privesc cercetarea, suma totală a acestora fiind de 65.000.000 de lei. Alte șapte proiecte de tip Bursa studentului antreprenor sunt în lucru, bugetul prevăzut pentru acestea fiind de aproximativ 35.000.000 de lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.