Sancțiuni aplicate de Poliția Locală

Poliția Locală Craiova a aplicat de la începutul anului o serie de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu respectă legislația privind circulația pe drumurile publice.

8015 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii locali de la începutul anului și până în prezent. Aceștia acționează permanent pentru respectarea legislației rutiere, cu precădere staționările și parcările, trecerile de pietoni, intersecțiile și ocuparea locurilor de parcare special amenajate pentru persoane cu dizabilități.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 6.889 amenzi și 1.126 avertismente. De asemenea, au fost aplicate și un numar de 11.647 puncte penalizare la permisul de conducere. Din totalul de sancțiuni contravenționale, 5.072 au fost aplicate pentru încălcarea dispozițiilor privind circulația pe drumurile publice, 213 pentru ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități si alte 2.730 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea unor acte administrative emise de autoritățile locale și centrale.

Polițiștii locali au aplicat și măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor pentru parcare în zonele interzise în 1895 de cazuri și pentru blocarea căilor de acces la drumul public în 65 de cazuri.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.