Cardul de sănătate, valabil 7 ani

A fost prelungită perioada de valabilitate a cardului național de sănătate cu 2 ani, potrivit anunțului Ministerului Sănătății. Prin această măsură a fost degrevat bugetul de stat de cheltuielile aferente tipăririi unor noi carduri.

 

Termenul de valabilitate al cardului național de sănătate a fost prelungit de la 5 la 7 ani, printr-un  act normativ adoptat recent de Guvern. Este vorba de cardurile emise până la 31 iulie 2018. Pentru cardurile emise până la 31 decembrie 2012, calculul celor 7 ani se va face raportat la data de 1 ianuarie.

Măsura prelungirii termenului de valabilitate a cardului de sănătate are și un impact financiar, în sensul că va fi degrevat bugetul de stat de cheltuielile aferente tipăririi noilor carduri, precum și bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, de cheltuielile aferente distribuirii acestora.

Reglementările noului act normativ asigură un acces mai bun al pacienților la tratamente. Astfel, pentru unele medicamente prevăzute care necesită prescriere pe bază de protocol terapeutic, aceasta se va face cu respectarea indicațiilor din prospectul produsului, până la elaborarea și aprobarea protocolului prin ordin al ministrului Sănătății și președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.