Vestigii arheologice de la Desa

Muzeul Olteniei Craiova a vernisat, astăzi,  expoziția temporară „Vestigii arheologice de la Desa”. Expoziția este dedicată obiectelor cu valoare arheologică deosebită descoperite de-a lungul anilor la Desa, aflate acum în patrimoniul muzeului.

 

Expoziția „Vestigii arheologice de la Desa” a fost vernisată în holul Secției de Istorie-Arheologie,  în prezența reprezentanților Consiliului Județean Dolj.

 

Expoziția cuprinde piese din cele mai diverse categorii, specifice Primei Epoci a Fierului, înainte de Hristos, ori celei romane, secolele II-III după Hristos,  precum arme şi piese de echipament militar din fier, podoabe și accesorii vestimentare din fier și bronz, vase ceramice. Aceste artefacte valoroase, au fost descoperite de către arheologii muzeului de-a lungul a 17 campanii de cercetări arheologice desfășurate în siturile arheologice de la Desa – „Castravița” și „La Ruptură”, finanțate de către Consiliul Județean Dolj.

 

Piesele prezentate în cadrul acestei expoziții constituie numai câteva elemente care atestă faptul că la Desa se găseşte unul dintre cele mai interesante şi bogate situri arheologice din România, fapt confirmat și de către clasificarea sa la categoria A, de importanță națională, în Lista Monumentelor Istorice din țara noastră.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.