Brâul Maicii Domnului la Craiova

Brâul Maicii Domnului a fost adus la Catedrala mitropolitană “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. Racla cu cinstitul Brâu al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu a fost aşezată într-un loc special amenajat pe esplanada din faţa catedralei.

 

Evenimentul duhovnicesc va fi marcat de slujbele speciale ce vor fi săvârşite în această perioadă. Astfel, azi se va săvârşi Vecernia şi Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, iar de la ora 22.00, Utrenia şi Sfânta Liturghie. Marţi dimineaţa, de la ora 08.00, va fi săvârşit Acatistul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și Sfânta Liturghie. La orele amiezii, Brâul Maicii Domnului va fi ridicat de către delegaţia Mănăstirii Kato Xenia, care va părăsi Cetatea Băniei.

 

Mănăstirea Kato Xenia este situată in apropierea oraşului grecesc Volos. Sfântul aşezământ monahal păstrează o parte din cinstitul Brâu al Maicii Domnului primit în dar de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos, în anul 1552. Brâul este ţesut din păr de cămilă şi, alături de cinstitul ei Acoperământ, constituie singura amintire preţioasă ce se păstrează din viaţa ei pământească.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.