Expoziție-concurs de cusut ie / cămașă tradițională

Galeriile „Cromatic” ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj au găzduit, astăzi , Expoziția-concurs de cusut ie / cămașă tradițională cu participare națională și internațională. Participanții au venit din diferite colțuri ale țării:  București, Galați, Slatina, din localitatea Suplac (județul Mureș), dar și din Nefta (Tunisia). Concurenții au avut ca surse de inspirație pentru cusăturile tradiționale albume reprezentând majoritatea regiunilor românești.

Organizatorii au stabilit pentru intrarea în concurs respectarea specificului zonei etnografice prezentate. De asemenea, o altă condiție a fost ca modelele să fie cât mai vechi, admise fiind și reinterpretări, dar care să fie întocmai cu specificul etnografic zonal reprezentat pe ie.25 de exponate au intrat în concurs pe două secțiuni: prima ie și ii cusute din 2016 încoace.

Expoziția Grupului „Oltenia coase ie” va rămâne deschisă pe simezele Galeriilor „Cromatic” până duminică, 24 iunie 2018 – Ziua Universală a Iei, sărbătorită de Sânziene.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.