A început Evaluarea Națională

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, astăzi, proba scrisă la limba şi literatura română, prima din cadrul examenului de Evaluare Naţională. Potrivit calendarului, pe 13 iunie, va avea loc examenul la matematică, urmând ca pe 14 iunie, cei care aparţin minorităţilor să susţină proba scrisă la limba maternă. Adolescenții care au ieșit de la examen au spus că subiectele au fost ușoare și că se așteaptă la note mari.

Absolvenții claselor a VIII-a au intrat de astăzi în febra Evaluării Naționale. În județul Dolj, prezența la examen a fost de peste 90%.

Elevii au primit, la prima probă, cea la limba română, două texte la prima vedere pe baza cărora au avut de răspuns la mai multe cerinţe. De asemenea, au avut de povestit o întâmplare dintr-o cetate, dar şi o compunere prin care să demonstreze genul epic.

Pe 13 iunie se desfăşoară proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi. La admiterea la liceu, va conta în proporţie de 80 la sută media generală de la Evaluarea Naţională şi 20 la sută media generală de absolvire a claselor V – VIII.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.