Costumul popular mehedințean

„Costumul popular mehedințean între tradiție și modernitate”. Aceasta este noua expoziție propusă de Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova în colaborare cu Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu-Severin, cu prilejul evenimentului Zilele Municipiului Craiova. Expoziția temporară va fi deschisă până pe 25 iunie.

Cele 16 ansamble vestimentare fac parte din colecția particulară a lui  Ion Dumitrașcu si vorbesc despre un cod de vârstă, de condiție socială, de principii morale, de gust și despre cei 100 de ani de costum cu tricolor.

Proiectul expozițional de la Casa Băniei s-a născut din necesitatea identificării și promovării colecțiilor particulare de repere etnografice oltenești, valorificând un schimb cultural remarcabil între Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Regiunii Porților de Fier din Drobeta Turnu Severin și Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova. Expunerea unor costume din colecția Ion Dumitrașcu definește cultural zona de nord a judeţului Mehedinţi, atât din punct de vedere al folclorului, Ion Dumitrașcu fiind un cunoscut artist popular, cât și a valorii documentare a colecției, rigoarea întocmirii acesteia, seriozitatea colecționarului ce a reușit să achiziționeze piese vestimentare tradiționale remarcabile.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.