Burnout=când simți că nu mai poți

Stresul prelungit care se cronicizează duce la apariția unui fenomen cu implicații grave pe termen lung. Sindromul de burnout este considerat a fi boala profesională a secolului, iar cazurile se înmulțesc de la an la an.

 

Dorința oamenilor de a face performanță la locul de muncă, precum și așteptările lor în ceea ce privește avansarea în carieră pot duce la un stres continuu finalizat cu apariția acestui sindrom.

 

Există măsuri pe care le poți aplica pentru a combate stresul cronic și a-ți recăpăta pofta de viață. Contactul social este un antidot natural împotriva stresului, iar simplul fapt că stai de vorbă cu un prieten sau cu un membru al familiei ajută la calmarea sistemului nervos.Exercițiile fizice sunt un remediu cu efecte benefice imediate asupra stării tale de spirit.

 

O plimbare de 30 de minute, 10 minute de mers alert sau exercițiile cardio îți protejează inima, îți reglează tensiunea, te scapă de stres și îți îmbunătățesc dispoziția, iar cei care fac zilnic mișcare reușesc să doarmă mai profund și să se trezească mai odihniți.

 

Concediul ar trebui să fie o perioadă în care să te detașezi de locul de muncă, să uiți de e-mailuri și probleme de serviciu și să te concentrezi pe lucrurile care îți fac plăcere. În plus, îți va fi mai ușor să te concentrezi când te întorci cu mintea limpede din vacanță.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.