Prima probă la BAC

   Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a început, astăzi, cu proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română. În județul Dolj, pentru această sesiune s-au înscris 4.597 de candidați, dintre care 605 sunt din promoțiile anterioare. Probele de evaluare a competențelor se vor derula în 41 de unități liceale.

Candidații pot susține examenul de bacalaureat gratuit în două sesiuni. Cei care nu promovează și vor să reia probele trebuie să plătească o taxă, care anul acesta s-a majorat. Pentru susținerea întregii sesiuni, candidații plătesc 280 de lei, în loc de 240 de lei, cât era până anul acesta. De asemenea, și pentru probele scrise vor achita 60 de lei pentru fiecare examen în loc de 50 de lei. Pentru probele de evaluare a competențelor, taxa a rămas de 30 de lei pentru fiecare examen.

Probele vor continua în zilele de 16, 19, 20 cu evaluarea competențelor digitale, iar în perioada 20 – 22 februarie se va derula proba de evaluare a competențelor lingvistice într o limbă străină. Probele scrise se vor derula în zilele de 25, 27, 28 iunie. Primele rezultate se vor afișa pe 4 iulie, iar rezultatele finale după contestații pe 9 iulie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.