Se caută soluții

Sute de mii de contracte de muncă din Dolj vor trebui modificate până la sfârșitul anului. În mediul privat, menținerea actualului salariu net al angajaților depinde acum de angajatori, care decid dacă majorează sau nu salariul brut al angajatului.

Cea mai importantă măsură fiscală este cea legată de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Probleme pot apărea mai ales în mediul privat. Dacă angajatorul nu dorește să crească salariul brut al angajatului în acte, atunci angajatul va încasa un salariu net mai mic decât acum.

Ca urmare a adoptării acestei ordonanțe de urgență, firmele au un termen până la sfârșitul anului să modifice în acte salariile brute ale angajaților. Cum majoritatea celor angajați au trecute în contractele individuale de muncă salariile brute, numai în Dolj vor trebui modificate câteva sute de mii de contracte de muncă în acest interval. Angajatorii vor avea la dispoziție și luna ianuarie pentru a înregistra în REVISAL modificările la contractul individual de muncă survenite prin transferul contribuțiilor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.