“Zona Imaginarium”, la Filarmonică

Filarmonica Oltenia găzduiește, mâine, de la ora 19.00, un concert cameral Zona Imaginarium. Proiectul readuce în actualitate compoziţia românească, în particular şi muzica de cameră, în general prin fuziunea dintre arte şi tehnici – sunet, imagine, mixaj – formând astfel conceptul de “concert instalaţie”.

Originalitatea proiectului constă în extinderea virtuală, îmbogăţirea prin medierea noilor tehnologii a spaţiului “clasic” în care se plasează ansamblul instrumental în timpul recitalului. În acest scop vor fi folosite tehnici vizuale moderne, procesări ale unor imagini mixate cu capturi în timp real ale muzicienilor şi spectatorilor, toate transformate interactiv prin intermediul gesturilor şi sunetelor datorate instrumentiştilor şi proiectate pe medii neconvenţionale: pânză, pereţi deformaţi, oglinzi, perdele / draperii, în funcţie de context.

 

Zona Imaginarium este un proiect cultural inedit, organizat de Asociația Culturală CULTURE ON și se desfașoară în parteneriat cu mari instituții de cultură din țară.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.