Vor suna periodic

 

Sirenele de alarmă au sunat și astăzi. Exerciţiile vizează testarea şi verificarea sistemului naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Sirenele de alarmă s-au făcut auzite si astăzi, în câteva zone ale Craiovei, conform scenariului făcut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Oltenia”. Testarea sistemelor de alarmare existente în municipiu nu a trezit emoţii în rândul populaţiei, craiovenii știind dinainte că este vorba doar de un exercițiu.

La nivelul judeţului Dolj există peste 200 de mijloace de alarmare, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situaţii de protecţie civilă, modul de acţionare a acestora fiind realizat local sau centralizat. Craiovenii au la dispoziție peste 200 de adăposturi în care se pot refugia în cazul unui dezastru. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.