An școlar fără conflicte

Cu prilejul începerii noului an şcolar, poliţiştii doljeni fac o serie de recomandări menite să ajute la asigurarea unui climat de siguranţă în unităţile de învăţământ din municipiu. Astăzi a fost lansată la Inspectoratul Județean de Poliție Dolj Campania FII INTELIGENT! NU FI VIOLENT! Proiectul este realizat în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică și Inspectoratul Școlar Județean Dolj .

Proiectul “Fii inteligent, nu fi violent!” este o campanie de informare şi responsabilizare pentru prevenirea actelor de violență din școli și se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar, cadrelor didactice şi nu în ultimul rând părinţilor.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Dolj vor merge în școli și vor oferi sfaturi elevilor să nu folosească un limbaj violent şi să nu răspundă agresiv la provocări.

Fenomenul violenței școlare este extrem de complex, iar la originea lui se află o multitudine de factori. Școala însăși poate reprezenta o sursă a unor forme de violență, ea reprezintă un loc unde elevii se instruiesc, învață, dar este și un loc unde se stabilesc relații, se promovează modele, valori, se creează condiții pentru dezvoltarea cognitivă, afectivă și morală a copilului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.