Concurs de proiecte

Teatrul Naţional  ‘”Marin Sorescu “din Craiova lansează cea de-a VIII-a ediție a concursului de proiecte pentru tineri regizori şi scenografi.Competiția se adresează regizorilor şi scenografilor absolvenţi de studii superioare de specialitate, în ultimii cinci ani. Textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani şi cu maximum opt personaje.

Potrivit Regulamentului concursului, „textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate – aceasta nu este o condiţie obligatorie, dar va funcţiona ca şi criteriu de departajare în cazul unui baraj”. Proiectul nu este limitativ, numărul de pagini şi forma acestuia sunt la libera iniţiativă a candidatului. Sunt acceptate şi dramatizările, dar numai după autori români contemporani. Data-limită pentru depunerea proiectelor este 10 decembrie 2017 – transmise prin poştă la sediul teatrului sau pe e-mail, la adresa [email protected]. Proiectul câştigător va fi anunţat la finalul lunii ianuarie 2018, el urmând să se concretizeze anul viitor, la sala studio „Ion D. Sîrbu” a TNC.

Proiectele câştigătoare ale ediţiilor anterioare au fost „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea” de I.L. Caragiale, „Photoshop” , text şi regie Catinca Drăgănescu, „Profu’ de religie” de Mihaela Michailov  și „Spargerea”, după nuvela „Jaf armat” de Răzvan Petrescu .

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.