Club de lectură, la “Aman”

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” a iniţiat un nou proiect estival dedicat elevilor din ciclurile primar şi gimnazial. Delia Marinela Radu si Maria Cristina Gelep, doctorande în cadrul Universităţii din Craiova, vor desfăşura, în cadrul proiectului de voluntariat Clubul de lectură, activităţi interactive de lectură cu ajutorul cărţilor din colecţiile Bibliotecii „Aman”.

 

Iniţiativa organizării unui Club de lectură pe durata vacanţei de vară reprezintă o continuare a activităţilor de lectură desfăşurate regulat de Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” de-a lungul anului şcolar. Principala activitate a Clubului de lectură va consta în selectarea unor lecturi cu tâlc, amuzante, din literaturile romană şi universală pe care voluntarii le vor citi participanţilor. În finalul lecturii, copiii vor fi invitaţi să discute pe marginea subiectului ales. Prin textele alese, se va încerca stimularea curiozitatăţii copiilor.

Clubul de lectură se va desfăşura în zilele de luni şi vineri, începând cu ora 10.00, la American Corner, până la finalul lunii august. În cadrul fiecărei întâlniri va fi organizată o expoziţie de cărţi pentru copii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.