Se așteaptă aparatura și specialiștii

Clinica de Cardiologie Intervenţională este gata în proporţie de 90% din punct de vedere al infrastructurii. Mobilierul și aparatura urmează a fi aduse, iar inaugurarea clădirii este preconizată pentru  luna octombrie. Investiţia totală pentru  Clinica de Cardiologie Intervenţională este de şapte milioane de euro.

Pacienții din Oltenia care ajung la Craiova cu infarct miocardic acut în stare gravă și care, în prezent, sunt stabilizați și apoi trimiși cu elicopterul la București sau Timișoara pentru intervenții chirurgicale pe cord deschis, ar putea fi operați, de anul acesta, în Bănie. Acest lucru depinde însă de finalizarea clădirii din curtea Spitalului Județean de Urgență, unde va funcționa Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Lucrările sunt executate în procent de 90%. Aproximativ  400 de pacienți sunt internați lunar în Clinica de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova.

În privinţa specialiştilor ce vor activa în cadrul clinicii de la Craiova, echipele sunt în mare parte deja formate. O parte din medici vor fi şi cadre universitare ce vor veni de la Spitalul Militar din Bucureşti, de la Fundeni şi de la Institutul Inimii din Târgu Mureş.

Clinica de Cardiologie Intervenţională are o suprafață de peste 2000 mp. La parterul clinicii vor exista zece saloane cu grup sanitar propriu, cabinet pentru medicul de serviciu și o sală de tratament. La etaj sunt prevăzute două săli pentru operații, un cabinet pentru asistente, un spațiu de sterilizare, zona de terapie intensivă, un izolator, un cabinet pentru medicul anestezist, zona pre-postoperatorie, cabinete pentru medicul de serviciu și pentru medicii de intervenție, dar și grupuri sanitare si spații de depozitare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.