Atenţie la căpuşe!

Înţepăturile de căpuşe sunt un real pericol pentru populaţie.  Autorităţile sanitare avertizează asupra riscului pe care îl reprezintă muşcătura acestor insecte parazite. Cea mai periculoasă afecţiune produsă este boala Lyme. Aceasta atacă în special sistemul nervos. În caz de sesizare a înţepăturii, persoana în cauză trebuie să se prezinte de urgenţă la medic.

Atenţie la înţepăturile de căpuşe! Deşi, în anii trecuţi cazurile de înţepături de căpuşe au fost puţine, riscul pe care îl reprezintă acestea este unul major. Cea mai periculoasă afecţiune este boala Lyme, care poate provoca paralizie. Primele manifestări ale infecţiei apar, de regulă, la aproximativ o săptămână de la înţepătură. Boala este greu de depistat, deoarece simptomele acesteia sunt asemănătoare cu cele ale altor boli. Specifice bolii sunt petele roşii apărute pe piele. Specialiştii avertizează populaţia, ca în situaţia în care prezintă semnele unei muşcături, să se prezinte de îndată  la medicul de familie. Cu cât pacientul se prezintă mai repede la medic, cu atât este mai ușor de tratat boala. În cazul în care pacientul observă insecta înfiptă în piele, se recomandă ca acesta să nu încerce de unul singur să o extragă, deoarece pot rămâne în piele, părţi ale acesteia.

Îndepărtarea căpuşei se va face numai de către medic. Pentru prevenirea înţepăturilor, se recomandă folosirea spray-urilor, examinarea pielei seara şi mare atenţie la animalele de companie, care pot transmite căpuşele.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.