Acțiune rutieră transfrontalieră

Echipe mixte formate din polițiști români, sârbi și bulgari au desfăşurat, astăzi, o acţiune comună în cadrul proiectului deja cunoscut „Trafic rutier la frontiera albastră”. Oamenii legii au ieşit în trafic, pe bulevardul Dacia din Craiova unde au oprit autovehicule înmatriculate în Serbia și Bulgaria, au discutat despre asemănările şi deosebirile legislative în materie de circulaţie rutieră şi au aplicat amenzi şoferilor prinşi încălcând legea. Au fost constatate multiple abateri și au fost retrase certificate și plăcuțe de înmatriculare.

Acţiunea „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”, organizată de Serviciul Poliţiei Rutiere al Inspectoratului Județean în Craiova, are caracter de continuitate, anul acesta fiind organizată a XIV- a misiune de acest gen. Astăzi, la acțiune au luat parte poliţişti români din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul Rutier și Poliția municipiului Calafat, polițiști bulgari de la Direcţia Regională de Poliţie Vidin şi polițiști sârbi de la Direcţia Regională de Poliţie Zajecar. Scopul acestei acțiuni  a fost realizarea unui schimb de experienţă şi bune practici cu privire la controlul în trafic al autovehiculelor, constatarea încălcării legislaţiei rutiere în vigoare şi luarea măsurilor legale, totodată fiind purtate discuții între polițiști referitoare la diferențele legislative din cele trei țări.

Există diferențe în ceea ce privește legislația rutieră din cele 3 țări.

Acţiunea a constat în controlul documentelor conducătorilor auto şi a celor care însoţesc transporturile de mărfuri, verificarea modului în care se respectă timpii de mers şi de staţionare şi testarea cu aparatul etilotest a conducătorilor auto depistați în trafic. Au fost despitate acte false,dar si asigurări expirate sau false.

Poliția din Bulgaria atrage atenția tuturor românilor care vor să achiziționeze o mașină din Bulgaria sau să facă o asigurare să fie atenți și să verifice veridicitatea documentelor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.