„Dolju-n bucate”

O secvenţă din Doljul tradiţional a fost pusă în evidenţă, astăzi, printr-o nouă ediţie a proiectului „Dolju-n bucate”. Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj şi Universitatea din Craiova au organizat evenimentul la Casa Universitarilor din Craiova.  Participanţii s-au putut bucura şi de cântece populare și degustări de preparate culinare tradiționale.

“Dolju-n bucate” este o călătorie prin viaţa satului tradiţional doljean, ilustrată prin diversitate culinară şi poveştile protagoniştilor care refac tabloul reunirii familiei ţăranului autentic în jurul mesei.

Și de această dată, proiectul a implicat îndeosebi comunitatea locală. Cetăţenii cu drag de autentic şi dor de satul tradiţional au fost primii susţinători ai proiectului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.