Performanță la nivel mondial

13 elevi de la Colegiul Național “Frații Buzesti” s-au întors din Statele Unite ale Americii cu o mare reușită. Din peste 120 de țări din toată lumea, craiovenii au reușit sa se clasifice în prima jumătate a  clasamentului, asta după ce au plecat cu un handicap: în America le-a fost pierdut bagajul în care era o componentă importantă a robotului.

13 elevi ai Colegiului Național “Frații Buzești” au reprezentat Craiova la cea mai importantă competiție internațională a roboticii. Concursul, desfășurat în Statele Unite ale Americii, a reunit participanți din peste 120 de țări din toată lumea. Craiovenii au pornit la drum cu un mare handicap: le-a fost pierdut unul dintre bagaje care conținea o componentă importantă a robotului.

Cu toate acestea, au reușit să impresioneze juriul american și au fost clasați în primii 30 de participanți.

Competiția este renumită ca un Oscar al roboticii, unde contează tehnica, îndemânarea și pregătirea. Echipele, formate din maxim 15 elevi, sunt provocate să proiecteze, să construiască și să programeze niște roboți după o tema unică, apoi, pe parcursul competiției, să-i manevreze în cadrul unor alianțe cu alte echipe.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.