Tehnologie unică în România

Universitatea din Craiova prin Centrul performant de cercetare INCESA deține cel mai modern aparat ce realizează  cele mai complexe piese din pulberi metalice. Cu o investiție de peste 600 000 de euro obtinuți printr-un proiect European,  acest aparat este foarte important pentru cercetare, dar și pentru industria medicală ,aerospațială, dar si cea a automobilelor.

INCESA este un hub de cercetare menit să contureze mentalități, să cultive idei inovatoare și să aducă plus valoare rezultatelor obținute în toate domeniile prin cercetările efectuate de cadrele universitare de la Universitatea din Craiova. Aparatul care realizează piese din pulberi metalice printr-o tehnologie de prototipare rapidă este unic în România și este achiziționat printr-un proiect cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014 -2020.

Procesul tehnologic permite realizarea cu precizie a pieselor cu geometrii foarte complicate, plecând de la modele 3D proiectate cu ajutorul calculatorului .

Această tehnologie reduce semnificativ timpul de fabricare al pieselor complexe, asta înseamnă economie de timp și de bani. Se pot realiza piese de mici dimensiuni ce pot ajunge la 0,1 mm din  titan , Cobalt Crom, oțel aliat cu geometrii complicate cu structuri mult mai rezistente, ceea ce duc la o creștere a fiabilității întregului produs.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.