Cercetare și inovație

Cercetări importante la Universitatea din Craiova. O echipă de profesori ai Facultății de Mecanică  au fost în Germania într-o vizită de lucru la o firmă ce poate ajuta ca proiectul demarat de ei să aibă rezultate în viitor . În cadrul vizitei au testat obţinerea unor oase artificiale rezistente, din materiale similare celor aflate în compoziţia oaselor umane prin  tehnologia de micro-injecţie a grefelor osoase aloplastice.

O echipă de cercetători ai Universităţii din Craiova a vizitat firma Brabender din Duisburg, Germania, care are o vastă experienţă în fabricarea de echipamente de mixare şi extrudare pentru industria alimentară şi de mase plastice. Întâlnirea a avut loc în perioada 28 februarie-1 martie 2017, în contextul proiectului de cercetare coordonat de Universitatea din Craiova prin Facultatea de Mecanică. Scopul cercetărilor este fabricarea prin tehnologia de micro-injecţie a grefelor osoase aloplastice de dimensiuni reduse  cu geometrie complexă. Cercetătorii craioveni şi producătorii germani au explorat posibilitatea obţinerii de amestecuri omogene biocompozite din particule metalice, ceramice şi polimerice.

Avantajul oaselor artificiale este acela că pot fi construite 3D, exact aşa cum este necesar pentru a fi transplantate, deci nu este nevoie de reconstrucție. Prin acest procedeu, persoana petrece mai puţin timp intraoperator şi se şi recuperează mai rapid după operaţia de implantare, decât în cazul unei operaţii cu grefă osoasă clasică.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.