Consumul de soia în post

Perioada postului este una a purificării trupului şi a spiritului, însă din punct de vedere nutriţional lucrurile nu stau chiar atât de simplu. În contextul unei vieţi aglomerate de probleme, responsabilităţi şi stres, poate părea destul de complicat să ai şi un regim alimentar corect în timpul postului. Soia este singura proteină vegetală completă. Specialiștii nutriționiști sunt de acord că, în afară de proteina de calitate, soia mai conţine aminoacizi esenţiali, fier, calciu, magneziu, vitaminele E, B1 și B2.

Aţi eliminat carnea, dar vreţi să îi simţiţi consistenţa? Atunci produsele din soia reprezintă alternativa ideală. Condimentate corect, sunt gustoase şi nu vă furnizează niciun gram de colesterol. Soia este o plantă bogată în proteine, iar gustul său se apropie de cel al cărnii. Are de asemenea un conţinut bogat de fitoestrogeni, hormoni vegetali. Ea poate fi consumată după vârsta de 3 ani.

Pentru că soia conţine proteine de calitate, precum cele din carne sau brânzeturi, trebuie consumată doar în anumite combinaţii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.