Concursuri de fizică

Departamentul de Fizică a dat startul înscrierilor pentru o nouă ediţie a concursului online de fizică PROFIZ . Competiţia, devenită deja o tradiţie, îşi propune creşterea interesului elevilor de liceu pentru studiul ştiinţelor exacte. La cele 4 etape ale concursului, tinerii vor trebui să răspundă la întrebări despre invenţii epocale, oameni de ştiinţă, probleme şi experimente celebre din istoria Fizicii. Termenul limită de înscriere este 10 martie .

Devenit deja o tradiţie pentru Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, concursul PROFIZ 2017 și concursul național Liviu Tătar au ca scop creşterea interesului elevilor de liceu pentru studiul ştiinţelor exacte. Concursul se adresează tuturor elevilor din ciclul liceal  și cuprinde 4 etape, dintre care trei online și una scrisă organizată în cadrul Departamentului de Fizică al Universității din Craiova. Atât testele online cât și cel scris sunt teste grilă. Acestea sunt formulate, luându-se ca bază, cunoștințele  de fizică însușite în gimnaziu și în primii doi ani de liceu.

Elevii cu cele mai bune rezultate vor primi diplome şi premii. Alături de aceştia vor fi premiaţi şi profesorii lor îndrumători.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.