Amendă pentru “Filantropia”

Spitalul ”Filantropia”, amendat cu 25.000 lei de DSP Dolj în cazul privind decesele suspecte pentru nerespectarea procedurilor privind transfuzia sanguină. Amendați au fost, cu câte 1.000 de lei fiecare și medicul de gardă, asistentul de la unitatea de transfuzii și alți trei asistenți din Secția de Hematologie.

O femeie de 81 de ani şi un bărbat de 64 de ani, ambii internaţi la Spitalul „Filantropia“ din Craiova, au decedat în urma unor transfuzii. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au găsit o serie de nereguli în urma anchetei pe care au desfășurat-o la unitatea spitalicească.

Acesta a mai spus că inspectorii DSP au constatat că nu au fost greșeli în administrarea sângelui în sensul că pentru fiecare bolnav a fost primit sângele care îi era destinat. Femeia de 81 de ani care a decedat în urma transfuziei de sânge era din Craiova, iar bărbatul de 64 de ani era din comuna Vânju Mare, judeţul Mehedinţi. În cel mult 30 de zile se aşteaptă şi rezultatele analizelor histopatologice.

Raportul controlului realizat de către DSP Dolj privind respectarea legislației în vigoare a fost înaintat Ministerului Sănătății.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.