Restaurare modernă

Laser unic în România, la Muzeul Olteniei . Compact PHOENIX este creat și utilizat exclusiv în procesul restaurării artefactelor, pe suporturi diverse: oase, piatră, sticlă, ceramică, hârtie, textile. Achiziţia laserului performant finalizează astfel, un amplu proces investiţional, care s-a întins pe o perioadă de peste zece ani şi a făcut ca Laboratorul de Restaurare-Conservare, din Craiova, să devină centrul de referinţă al restaurării. Acesta a fost cooptat la nivel naţional, în restaurarea celor mai importante piese de patrimoniu naţional mobil.

Investiţia, înscrie astfel, Laboratorul de Restaurare-Conservare Craiova, în rândul elitei centrelor de restaurare ce funcţionează în cadrul unor instituţii muzeale importante, ce deţin o aparatură performantă tip laser, de acest gen, dintre care menţionăm: Muzeul Vaticanului, The British Museum, Birmingham Museum, National Museum of Liverpool.

Pe plan internaţional, curăţarea cu laser a obiectelor de patrimoniu reprezintă una dintre cele mai performante tehnici utilizate, în ultimii ani, în restaurare şi conservare, fiind o metodă neinvazivă (absenţa contactului fizic dintre instrument şi suprafaţa piesei de patrimoniu), şi prezentând o maximă precizie vizând doar aria deteriorată, fără alte efecte mecanice negative asupra altor arii ale piesei supuse restaurării.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.