Water Park-ul, amânat din nou

Ședința ordinară a Consiliului Județean a avut, astăzi, 36 de puncte pe ordinea de zi. Modificarea Regulamentului  referitor la aplicarea taxei pentru parcarea din centrul oraşului şi aprobarea prelungirii contractului de finanţare pentru proiectul „Craiova Water Park-Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova”  au fost principalele proiecte puse în discuție.

30 aprilie 2017 este ultimul termen dat de Uniunea Europeană Primăriei Craiova pentru finalizarea Water Park-ului, dar pentru că municipalitatea nu se va încadra în această dată a solicitat aleşilor locali prelungirea termenului până la data de 30 octombrie a duratei contractului de finanţare a acestui proiect european. În caz contrar, primăria ar trebui să returneze întreaga finanţare nerambursabilă primită de la UE până în prezent pentru „Craiova Water Park“, în valoare de 24,3 milioane de lei. Consilierii PNL  s-au declarat revoltaţi de această solicitare.

Primarul interimar al Craiovei a încercat să explice de ce s-a ajuns în această situaţie.

Water Park-ul este un proiect lansat de fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon şi a avut ca prim termen de finalizare decembrie 2015. Din totalul de peste 86 de milioane de lei, bugetul local urma să achite 42 de milioane. Restul sumei era asigurat din fonduri europene şi finanţare guvernamentală.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.