Plusurile învățământului militar

Craiova se poate lăuda din nou că are învăţământ militar. Pe 12 septembrie 2016 şi-a deschis porţile Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” cu ambiţia de a duce mai departe tradiţia fostului Liceu Militar. Tineri şi frumoşi, viitorii militari împărtăşesc tuturor experienţa lor de a studia sub toate rigorile şi restricţiile care le impune acest tip de învăţământ. Deşi nu au viaţă socială pe care majoritatea tinerilor de liceu o experimentează, elevii de aici sunt mult mai uniţi şi mult mai apropiaţi de cadrele didactice, iar asta nu poate aduce decât rezultate excepţionale la diferite competiţii interne şi naţionale.

Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova căleşte viitoarele cadre militare. Dacă din exterior totul se vede ca o cazarmă militară, în interior situaţia se schimbă. E adevărat că vorbim de reguli stricte şi program, dar felul în care interacţionează elevii cu cadrele didactice te duce cu gândul la o familie foarte numeroasă. Daliana este în clasa a XI-a şi vine din judeţul Alba. După două clase de liceu făcute în “civil” a decis că vrea să urmeze o carieră militară şi s-a transferat la Colegiul Militar din Craiova.

Deşi nu are parte de viaţa socială pe care o au majoritatea tinerilor de vârsta ei, Daliana spune că are parte de alte avantaje.

Diriginta clasei a XI-a are numai cuvinte de laudă la adresa elevilor săi pe care îi consideră nemaipomeniţi.

Reînfiinţarea învăţământului militar preuniversitar la Craiova a fost cel mai important proiect din sistemul educaţional, iar roadele acestuia nu vor întârzia să apară.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.