Copiii în lumea experimentelor

Surprize pentru copiii de la Școala “Sf. Mina”. Elevii au avut ocazia de a vedea câteva experimente în cadrul proiectului mRIDGE care este implementat de Universitatea din Craiova. Scopul proiectului este utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea politicilor privind reforma de incluziune a grupurilor dezavantajate din educație.

La acţiunea de astăzi din cadrul proiectului mRIDGE au  luat parte câţiva copii de la Școala „Sf. Mina”, însoţiţi de profesorii lor, precum şi studenţi voluntari şi cadre didactice de la Departamentul de Fizică, din cadrul Facultăţii de Știinţe. În cadrul activităţii, elevii de la Şcoala „Sf. Mina” au prezentat un mic spectacol, iar cadrele didactice de la Departamentul de Fizică le-au arătat acestora experimente inedite.

Experimentele au ca scop schimbarea percepţiei elevilor asupra experimentului, prin intermediul unui mod simplu, vesel şi interactiv de prezentare.

Copiii de la Școala „Sf. Mina”  au confecționat mărţişoare prin propriile forțe si le-au expus în holul central al Universității din Craiova. Studenţii voluntari au realizat împreună cu aceşti copii felicitări şi au organizat o tombolă a mărţişorului. Banii obţinuţi au fost donaţi şcolii de unde provin aceştia.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.