Condiment și medicament

Curcuma are peste 580 de beneficii si este considerat a fi cel mai puternic antioxidant natural disponibil. Este un antiinflamator natural cu proprietăți antiinflamatorii excelente, reducând durerea cauzată de artrită sau osteoporoză.

Curcuma cunoscută și sub numele de turmeric (terra merita) sau, mai popular, șofran indian, este o plantă erbacee perenă, din familia ghimbirului. Planta este originară din Subcontinentul Indian și are nevoie de o climă tropicală și precipitații abundente pentru a crește. Curcuma este unul dintre puținele condimente folosit atât ca mirodenie, cât și în tratamentul a numeroase afecțiuni. În India este apreciat de mii de ani pentru proprietățile sale curative, fiind o componentă principală a medicinii.

Curcuma se poate adăuga omletelor, pastelor, salatelor sau orezului pentru aromă și culoare și poate înlocui șofranul. Condimentul poate garnisi deserturi, în special pe cele din mere și completează de minune preparatele din linte, varză, fasole verde sau broccoli. În mâncărurile orientale, pudra de curcuma se adaugă la începutul procesului de fierbere sau preparare la aburi.  În Asia este utilizat pentru preparatele din carne slabă: pui, peşte și fructe de mare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.