În siguranță la bancă

Veștile nu sunt foarte bune pentru craiovenii care vor să își deschidă un cont de economii la o bancă. Dobânzile, atât pentru economiile în lei cât şi pentru cele în euro, sunt mici. Atât de mici încât există mari şanse ca atunci când vrei să retragi banii, să constaţi că scoţi mai puţin decât ai depus iniţial.

În general, cele mai mari dobânzi la depozite de economii în lei sau euro se înregistrează în cazul băncilor mai puţin cunoscute, în timp ce instituţiile financiare de renume îţi oferă bonificaţii mai mici. Motivul este relativ simplu. Băncile cu o cotă de piaţă mai redusă încearcă să-şi atragă, în acest fel, cât mai mulţi clienţi. Astfel, cele mai mari dobânzi la depozitele în lei depăşesc cu puţin pragul de 2% pe an, iar asta mai ales în cazul economiilor cu scadenţa la 12 luni.

Orice român poate depune bani la bancă pentru a-i economisi în depozite cu termene care pornesc de la o lună şi ajung, în general, până la trei ani. Un astfel de depozit se deschide, doar cu buletinul, atât la ghişeu, cât şi online sau telefonic.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.