Investiții medicale în Dolj

    Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară și Extinderea Unității de Primiri Urgențe Craiova sunt două dintre investițiile în sănătate care se vor finaliza în cursul acestui an. Finanțarea acestora este asigurată de Consiliul Județean Dolj. Clinica de Cardiologie constituie un corp de clădire separat, în incinta Spitalului Județean de Urgență Craiova si a fost deja dotată cu   angiograful necesar închiderii clădirii. Se lucrează intens și la modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, unde au mai rămas de executat doar lucrările de instalații.

Două importante investiții în sănătate, respectiv Clinia de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară și modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, se află în prag de finalizare. În ceea ce privește clinica, se preconizează ca această nouă unitate medicală să fie dată în folosință până la sfârșitul lunii iunie. Lucrarea este situată în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, fiind realizată în proporție de 80%. O parte din amenajări a fost realizată în cursul anului 2016, celelalte lucrări de instalații termice, sanitare și electrice, aflându-se în derulare. La parterul Clinicii sunt prevăzute 10 saloane, cabinete medicale, o sală de tratament, sală de masă, grupuri sanitare și spații de depozitare, iar la etaj sunt amenajate două săli de operații, zona de terapie intensivă, cabinete medicale, sala de sterilizare și spații de depozitare. Încă din cursul anului trecut a fost adus și angiograful, care se va monta la etajul clădirii.

O altă investiție importantă aflată în derulare este modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe. Aici, lucrările se află într-un stadiu avansat, rămânând de executat doar cele privind instalațiile termice, sanitare și electrice. Investiția presupune modernizarea spațiilor existente și extinderea funcțiunii în cadrul curții interioare a spitalului, cu un corp de clădire, având subsol, parter și două etaje, precum și extinderea funcțiunii în cadrul curții adiacente.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.