Ofertă pentru viitor

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova a început înscrierile pentru anul școlar 2017/2018. Sunt 120 de locuri disponibile, iar data limită pentru depunerea dosarelor este 24 martie. Persoanele interesate trebuie să se prezinte  la Centrul  Militar din judeţul  în care domiciliază. Pot candida elevii aflați în clasa a VIII-a și absolvenții de gimnaziu cu vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în cursul anului 2017.

Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova şi-a făcut cunoscută oferta școlară. Pentru anul viitor, sunt 120 de locuri pentru care pot candida absolvenţii de gimnaziu cu vârsta maximă de 16 ani, împlinită în 2017.

Dosarele candidaților din Craiova vor fi trimise la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Alba Iulia, acolo unde  se vor susține testările aptitudinilor fizice. Cei „admişi” la Alba Iulia vor participa la prima probă de admitere (eliminatorie) de verificare a cunoştinţelor, care va avea loc la Craiova, pe 26 mai, cu teste din matematică şi limba română. Faza următoare, pentru cei care au promovat cu minimum 6,00, se va desfăşura în ziua de 3 iulie.

După ce parcurg cei patru ani de studiu, elevii Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” vor susține examenul de bacalaureat, iar tradiția spune că la liceele militare, promovabilitatea la acest examen este de 100%.  Apoi, copiii sunt obligați să participe la examenul de admitere în instituțiile de învățământ superior și au de ales între Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, Academia Forțelor Navale de la Constanța, Academia Forțelor Aeriene de la Brașov sau pot opta pentru Academia Tehnică Militară din București.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.