Niciun caz de gripă aviară

În judeţul Dolj nu a fost confirmat, încă, niciun focar de gripă aviară, însă recomandările medicilor veterinari sunt de a ţine păsările de curte închise în adăposturi şi de a nu le lasa să intre în contact cu păsările sălbatice, ca o măsură de prevenţie a gripei aviare.

Primul caz de gripă aviară din România a fost confirmat în luna noiembrie, la Constanţa. Virusul s-a răspândit şi în alte zone din ţară, dar nu a ajuns în Dolj.

Specialiştii sfătuiesc crescătorii de păsări să ia măsuri de prevenţie împotriva gripei aviare, chiar dacă în Dolj, acest virus nu a fost confirmat.  Mai mult, medicii veterinari prelevează probe de la toate gospodăriile. Medicii veterinari ne sfătuiesc să cumpărăm carne de pasăre şi ouă numai din unităţile comerciale autorizate. Înainte de a le consuma este bine ca acestea sa fie bine preparate termic. Este obligatoriu să ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun ori de câte ori intrăm în contact cu produsele din carne de pasăre. Şi ustensilele de bucătărie trebuie spălate cu detergent după fiecare folosire.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.