Facilităţi CFR

Aproape o jumătate de milion de studenţi, masteranzi şi doctoranzi au posiblitatea  de a circula gratuit cu trenul. Pe lângă această categorie sunt şi elevii orfani, cu cerințe educaționale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, toţi  beneficiază de gratuitate pentru  transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic.

Documentul care conferă dreptul la facilitate este carnetul de elev care va avea înscris pe prima filă CNP-ul elevului sau adeverinţa doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare și copia certificatului de naștere , după caz, care vor fi vizate pentru anul şcolar în curs de către conducătorii unităţilor de învăţământ.

La solicitarea federațiilor studențești, la jumătate din preț vor călători și elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat. Aceștia vor beneficia de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. Decontarea facilităţilor la transportul pe calea ferată și cu metroul a elevilor şi studenţilor se va efectua din bugetul Ministerului Transporturilor, cu încadrare în bugetul aprobat pentru anul 2017.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.