Mii de amenzi în 2016

Peste 6.100 de permise de conducere reținute de polițiști în 2016, cele mai multe pentru neacordarea de prioritate pietonilor și depășirea vitezei neregulamentare. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, anul trecut au fost organizate 1.218 acțiuni în trafic, scopul fiind prevenirea accidentelor grave.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au reținut, în cursul anului 2016, nu mai puțin de 6.142 de permise de conducere, cele mai multe pentru neacordarea de prioritate pietonilor și depășirea vitezei neregulamentare. În urma acțiunilor desfăşurate în trafic, polițiștii de la Rutieră au constatat 778 de infracțiuni la regimul circulației și au aplicat 77.714 amenzi șoferilor care au încălcat prevederile Codului Rutier.

Reprezentanții IPJ Dolj spun că, în urma acestor acțiuni, numărul accidentelor grave de circulație a scăzut față de anul 2015, ca și numărul victimelor. În ceea ce privește cauzele accidentelor grave, pe primul loc a rămas viteza excesivă, urmată de traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate pietonilor.

Analiza evoluţiei accidentelor, după locul producerii, relevă că cele mai multe evenimente rutiere, 37% s-au produs în mediul rural, 44% în mediul urban şi în afara localităţilor s-au produs 19% din total.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.