Raw vegan la modă?

Alimentele raw vegane fac parte, astăzi, din meniul multora dintre noi. Mai mult ca oricând, vegetarienii au o gamă variată de mâncăruri din care pot alege. În general, poţi cumpăra mâncăruri strict vegetariene la magazine cu produse naturale şi biologice şi în acelaşi timp la supermarketuri, unde se găsesc produse delicioase, de post sau biologice.

Raw vegan înseamnă crud. Adică tot ceea ce consumăm este crud sau gătit până la temperatura de 42 de grade Celsius. În momentul în care gătim mâncarea la o temperatură mai mare de 42 de grade Celsius, hrana îşi pierde vitaminele, nutrienţii şi enzimele.

Singurul aspect la care trebuie să fim atenţi este cum facem schimbarea. Nu este recomandat ca de astăzi să renunţăm complet la stilul alimentar pe care-l avem de 30 de ani şi să trecem pe alimente crude 100%. Trecerea se face treptat, în timp. Procentul de hrană crudă şi-l stabileşte fiecare. Nu există un “aşa trebuie,” ci “aşa mi se potriveşte mie”. Ideea este că, cu cât creştem mai mult procentul de alimente crude, pe măsură ce corpul este pregătit, cu atât rezultatele vor fi mai evidente.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.