Examen de licenţă-spectacol

Studenţii anului III din cadrul Departamentului de Arte a Facultăţii de Litere au pregătit spectacolul “4.48 Psihoză” de Sarah Kane în cadrul examenului de licenţă. Opera prezintă experienţa depresiei patologice şi dezvăluie, prin lirism, furie şi umor negru, efortul general valabil al oamenilor de a-şi înfrunta propria psihoză.

Examen de licenţă – spectacol pentru studenţii anului III din cadrul Departamentului de Arte a Facultăţii de Litere. Sub atenta supraveghere a americanului Richard St. Peter, tinerii au pregătit pentru sâmbătă o reprezentaţie după opera lui Sarah Kane „4.48 Psihoză”. Deşi nu este primul spectacol pe care îl pun în scenă, aceştia se declară foarte încântaţi de ideile cu care a venit Rick şi cu ajutorul cărora au reuşit să se dezvolte foarte mult, mai ales pe plan personal.

4.48 Psihoză a fost uluitoarea ultimă lucrare a scriitoarei britanice Sarah Kane, prima reprezentaţie având loc post-mortem în anul 2000. Prezentând în detaliu experienţa depresiei patologice, piesa ne dezvăluie în mod chinuitor, prin lirism, furie şi umor negru, efortul general valabil al oamenilor de a-şi înfrunta propria psihoză. Numerele din titlu reprezintă ora din dimineaţă când luciditatea şi disperarea rece lovesc împreună.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.