Cazuri noi de rujeolă

Trei cazuri noi de rujeolă au fost depistate săptămâna trecută în judeţul Dolj. Medicii susţin că rujeola poate duce la complicaţii şi este o boală infecţioasă transmisibilă pe cale respiratorie. În Dolj au fost înregistrate până în momentul de faţă 140 de cazuri.

Epidemia de rujeolă continuă să fie o prioritate, atât pentru părinți, cât și pentru medici. Încă trei cazuri de rujeolă au fost confirmate în judeţul Dolj în ultima săptămână. Din momentul declanşării epidemiei, în luna septembrie a anului trecut şi până în prezent nu mai puţin de 140 de persoane au fost diagnosticate cu această afecţiune. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de peste 2.300. Au fost înregistrate şi 14 decese: 5 în judeţul Arad, 3 în judeţul Timiş, 3 în judeţul Dolj, 2 în judeţul Caraş Severin şi 1 în Bucureşti.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au făcut un apel către părinţii care nu şi-au vaccinat până în acest moment copiii să meargă la medicul de familie pentru a-i imuniza pe cei mici.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.