Definitivat cu reguli noi

Examenul de definitivat se va desfăşura cu reguli noi. Candidații vor avea mai puţine probe scrise, iar data derulării este 20 aprilie şi nu în vară, aşa cum se întâmpla în anii anteriori. Începând din acest an pot susține examenul și cadrele didactice care s-au înscris, dar au contractul de muncă suspendat, ori le-a încetat, condiția fiind să aibă vechimea minimă prevăzută de metodologie.

160 de cadre didactice s-au înscris în judeţul Dolj pentru susţinerea examenului de definitivat. Acestea vor susţine concursul după reguli noi, prima fiind cea legată de data desfăşurării şi anume 20 aprilie şi nu vara ca în anii anteriori.

Conform metodologiei, la inspecțiile școlare și la portofoliu candidatul trebuie să obțină minimum nota 8 pentru a putea susține proba scrisă. De altfel, pentru promovarea sesiunii, media minimă este tot 8.

O altă noutate este că pot susţine examenul şi cadrele didactice care nu au un contract de muncă în prezent.  Este vorba despre profesorii care nu mai predau pentru că postul pe care au activat a revenit titularului pe post, dar dacă îndeplinesc condițiile de vechime, de minimum un an la catedră și s-au înscris pentru sesiunea din acest an, atunci pot să continue demersurile pentru susținerea examenului.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.